Undgå røde knopper ved barbering

Det er nemmere sagt end gjort at undgå røde knopper, når det kommer til barbering, eller er det? Det er måske slet ikke så svært at undgå røde knopper, hvis man blot er klar over, hvordan man skal gribe det hele an.

Du kan fremadrettet holde røde knopper væk fra din hud, hvis du tager nogle vigtige tips til dig.

Brug ikke den samme barberskraber til ansigtsbarbering og intimbarbering 

Det er ingenlunde en god idé at bruge den samme barberskraber til både ansigtsbarbering og intimbarbering, hvorfor du mindst bør eje to barberskrabere. Du har dog mulighed for at bruge den samme barberskraber til begge dele, hvis du blot husker at skifte barberbladet.

At have to forskellige barberskrabere er en god idé, men du skal selvfølgelig også huske, hvilken barberskraber du bruger til henholdsvis intimbarbering og ansigtsbarbering. Bruger du den samme barberskraber til hele kroppen, så vil du være mere tilbøjelig til at få røde knopper, så tør du at løbe risikoen?

Del ikke din barberskraber med din samlever

Selvom du føler, at du kan dele alt med din samlever, så bør du ikke dele din barberskraber, da det kan medføre diverse hudproblemer for begge parter. Du bør altså have din egen personlige barberskraber, som kun du bruger.

Det kan ligeledes være problematisk at bruge en gammel barberskraber, som har ligget i skabet i lang tid, da der kan sidde bakterier i bladene, som kan give dig røde knopper. Du bliver derfor anbefalet at smide dine gamle barberskrabere ud, så du ikke kommer til at bruge gamle og bakteriefyldte barberskrabere.

Tør hud og barbering fungerer ikke sammen

Det kan ikke anbefales at spare barberskummen væk, hvis man gerne vil undgå den smerte, som er forbundet med røde knopper. Tør hud og barbering fungerer ikke sammen, så tag dine forholdsregler og brug barberskum hver gang, du barberer dig.

Din hud skal fugtiggøres inden hver barbering, da det vil mindske din risiko for at få problemer med hudirritation og røde knopper. Ligesom du bør have adgang til både barberskrabere og barberblade, så bør du også købe stort ind af barberskum, så du aldrig løber tør.

Lad dig ikke stresse

Du kan risikere at komme galt af sted, hvis du lader dig stresse, når du skal barbere dig. Føler du dig stresset, så bør du overveje, om det ikke er en god idé at udskyde barberingen. Det er irriterende at få røde knopper, men det er mindst lige så irriterende at skære sig i huden.

Slap af, brug den tid du har brug for og glem din travle hverdag for en stund, så du ikke ender med at gøre skade på din hud. Det er generelt klogt at barbere sig på det tidspunkt på dagen, hvor man har mest overskud og føler sig mindst stresset. Det kunne f.eks. være om aftenen, hvis det er dét tidspunkt på dagen, hvor du føler dig mest overskudsagtig.

Undgå at strække huden 

Du skal så vidt muligt undgå at strække din hud, når du barberer dig, da det vil højne din risiko for hudirritation og røde knopper. Ydermere skal du som hovedregel barbere dig med hårene, så du ikke irriterer din hud mere end højst nødvendigt.

Du kan effektivt undgå at forværre din huds tilstand, hvis du har ovenstående in mente, når du barberer dig.

Spar din hud for unødig irritation 

Du kan spare din hud for unødig irritation, hvis du kun barberer dig, når det er mest nødvendigt. Du kan f.eks. aftale med dig selv, at du ikke barberer dig i weekenden, så din hud kan få et velfortjent pusterum.

Det er meget sandsynligt, at du fremadrettet kan undgå problemer med røde knopper, hvis du ændrer dine barberingsvaner. Du bør bl.a. gøre op med dig selv, om daglig barbering er en nødvendighed? Hvis du ikke kan leve foruden den daglige barbering, så bør du holde dig til skånsom barbering, hvor du barberer dig med forsigtighed og bruger diverse produkter – barberskum, aftershave m.v.

Er uheldet ude? – Effektiv behandling af røde knopper

Selvom du tager dine forholdsregler og gør dit ypperste for at undgå røde knopper, så kan du desværre ikke vide dig sikker på, at du ikke vil opleve det udbredte hudproblem – røde knopper – efter barbering. Det er heldigvis muligt at behandle røde knopper, så der er ingen grund til at gå i panik.

Der findes efterhånden mange produkter, som er udviklet til behandling af røde knopper, så du kan i første omgang prøve kræfter med nogle af de produkter. Du kan undgå forværring af problemet ved at starte behandlingen så hurtigt som muligt. Det er som regel muligt at behandle røde knopper uden konsultation hos lægen.