Manglende skægvækst? Det kan du gøre

I vores moderne tid er det ganske populært at have skæg. Det vil du blive bekræftet i, hvis du går en tur i det lokale storcenter, hvor unge mænd med fuldskæg ikke er et sjældent syn.

Det er desværre ikke alle mænd, som har lige nemt ved at få skæg, men der findes heldigvis flere løsningsforslag, når det handler om manglende skægvækst.

Forskning: Skæg signalerer maskulinitet 

Et spritnyt studie har konstateret, at mænd med skæg generelt er mere attraktive, hvis du altså spørger kvinderne. Mænd med skægstubbe er tilsyneladende de mest attraktive, mens mænd med fuldskæg er de næstmest attraktive. Slutteligt er der de glatbarberede mænd, som er de mindst attraktive.

Har du læst ovenstående, så ved du måske, hvorfor du ikke bør fjerne al din ansigtsbehåring, da kvinder rent faktisk tænder på skæg. Skæg signalerer eftersigende både maskulinitet og modenhed, hvilket er vigtig viden for enhver mand. Du skal ikke nødvendigvis se ud ligesom alle andre mænd, men overvej hvilke signaler du vil sende til det modsatte køn.

Hører du til blandt den andel af mænd, som har svært ved at gro et skæg, så er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan fremstå maskulin og moden. Skæg er blot noget af det, som kan fremme din maskulinitet, men din påklædning, frisure, udstråling og manérer har også meget at sige.

Få dit skæg til at gro med disse tips

Selvom du endnu ikke har formået at gro et tilfredsstillende skæg, så skal du ikke give op endnu, da der er hjælp at hente. Du kan nemlig gøre noget aktivt for at få dit skæg til at gro, hvis den manglende skægvækst går dig på.

  1. Hyppig barbering – Det kan godt betale sig for dig at barbere dit skæg ofte, da sandsynligheden for, at dit skæg gror hurtigere og bliver stærkere kan øges markant. Hvis du skal have mulighed for at fjerne hårene helt nede ved hårsækkene, så skal du have fat i en knivskarp barberskraber. Du skal i øvrigt huske at skifte barberblad jævnligt, da barberblade ikke holder sig skarpe for altid.
  1. Vask dit ansigt mindst en gang om dagen – Du kan med fordel vaske dit ansigt mindst én gang om dagen, da et rent ansigt uden bakterier kan være med til at fremme skægvæksten. Ansigtsscrub kan hjælpe dig med at holde dit ansigt rent, så du måske kan gro det skæg, som du altid har drømt om.
  1. Besøg din læge – Hvis du føler, at du har prøvet alle løsninger uden held, så kan du overveje at lægge vejen forbi din læge. Lægen kan bidrage med kompetent rådgivning og vil typisk komme med nogle konkrete anbefalinger til nyttige produkter. Testosteron kunne meget vel være løsningen på dit problem med manglende skægvækst.
  1. Få din nattesøvn – Manglende søvn og manglende skægvækst kan faktisk godt hænge sammen, så hvis du drømmer om øget skægvækst, så skal du sørge for at sove trygt og godt om natten. Du skal som minimum have 6-8 timers søvn om natten, ligesom du gerne må tage en lur i løbet af dagen, hvis du føler for det.

Bare rolig – Du er ikke alene

Manglende skægvækst er et meget almindeligt problem blandt mænd, så du behøver ikke at føle dig alene med dit problem. Det er muligt, at alle dine venner og kollegaer har fuldskæg, men vi kan jo ikke alle sammen ligne hinanden, vel?

Manglende skægvækst skyldes ofte dine gener, hvorfor der ikke er så meget, du kan gøre. Selvom du er træt af, at du ikke kan gro et skæg, så skal du huske at se lyst på tingene og fokusere på de mange positive ting. Der findes mænd, som er nødsaget til at barbere sig flere gange om dagen grundet kraftig skægvækst, så det er ikke udelukkende en fordel at kunne gro et skæg.

Du sparer en masse tid og energi i din hverdag, fordi du ikke skal barbere dig i ansigtet hver dag. Det vil der helt sikkert være mange mænd, som vil misunde dig for, så det kan du måske glæde dig en smule over.

Hvis du er teenager og endnu ikke har fået skæg, så skal du væbne dig med tålmodighed, da det nok skal komme. Det er meget forskelligt, hvornår og hvor hurtigt mennesker udvikler ansigtsbehåring, hvorfor du bør undgå at sammenligne dig for meget med dine kammerater.

Langt de fleste mænd har mulighed for at gro et skæg, men det er langt fra alle, som kan gro et fuldskæg. Det bedste du kan gøre er at acceptere din krop og din skægvækst.