Guide til den perfekte barbering

Barbering er en kunst, som enhver mand og kvinde kan lære at mestre, så du kan selvfølgelig også blive klogere på, hvordan du foretager den perfekte barbering.

Det kan umiddelbart lyde meget simpelt at betjene en barberskraber, og det er det som udgangspunkt også. Du skal dog være bekendt med, at der er rigtigt mange faktorer, som har indflydelse på det endelige barberingsresultat.

Skift barberblad jævnligt 

Det er forskelligt fra person til person, hvor længe man vurderer, at man kan bruge det samme barberblad. Der findes flere forskellige tommelfingerregler om, hvor tit man bør skifte barberblad, men i sidste ende er det helt op til dig at bestemme hyppigheden.

Barberblade skal skiftes oftere, end man umiddelbart tror, hvorfor man løbende bør vurdere, om skarpheden er tilfredsstillende. Det er ikke optimalt at arbejde med sløve barberblade, så du skal sørge for at skifte barberblad jævnligt. Du kan f.eks. gøre det til at vane at skifte barberblad 1-4 gange om måneden – eller hvad du finder passende.

Blødgør hud og hår

Såfremt du vil undgå at få problemer med irriteret hud og røde knopper, så skal du sørge for at blødgøre både hud og hår, før du går i gang med at barbere dig. I den anledning skal du bruge enten barbercreme, shaving gel eller barberskum, som netop er udviklet til formålet.

Der findes mange milde midler til blødgørelse af hud og hår, som du med fordel kan benytte dig af, når du skal blødgøre hud og hår. Det mest hensigtsmæssige vil være at bruge produkter uden parfume og farvestoffer.

Vær fokuseret og giv dig god tid 

Du får intet godt ud af at barbere dig på et tidspunkt, hvor du føler dig træt og uoplagt, da det typisk vil føre til et utilfredsstillende barberingsresultat. Er du derimod frisk og veloplagt, så vil du have bedre forudsætninger for at stå tilbage med en god følelse i kroppen.

Endvidere skal du sørge for at give dig god tid, da det tager tid at barbere sig, hvis det skal se ordentligt ud. Det er altså ikke altid en god idé at barbere sig om morgenen, hvis man har meget travlt og derfor kun har få minutter til at få klaret barberingen.

Barber med hårene

Der er mange mennesker, som er i tvivl om, hvorvidt man bør barbere med eller mod hårene. Du skal som hovedregel barbere med hårene, så du kan undgå diverse problemer, såsom hudirritation og røde knopper.

Det kan dog være fristende at barbere mod hårene, hvis man tænker, at man kan opnå en glattere og finere barbering. Hvis du vælger at barbere mod hårene, så skal du være ekstra forsigtig, så du ikke skader din følsomme hud.

Stå i det rigtige lys

Det er meget vigtigt, at du kan stå uforstyrret og i godt lys, når du skal barbere dig, så du ikke får en dårlig oplevelse. Du kan lukke dagslyset ind, ligesom du kan benytte dig af kunstig belysning, hvis god belysning ligeledes er en vigtig faktor for dig.

Belysningen har meget at sige, da du hurtigt vil komme til at misse nogle vigtige områder, hvis du ikke føler, at du har et optimalt overblik.

Sigtbarheden skal være i orden

Det er en realitet, at der er nogle områder på kroppen, som du af naturlige årsager har dårligere udsyn til end andre. Det kan være problematisk, da det er vigtigt, at sigtbarheden er i orden. Du løber en stor risiko ved at bruge din barberskraber på områder, som du ikke kan se.

Dårlig sigtbarhed er et almindeligt problem, når det kommer til intimbarbering, men det behøver ikke at blive et problem for dig. Det kan f.eks. give god mening at bruge et håndspejl, da det vil fremme sigtbarheden markant. Din krops position har selvfølgelig også noget at sige, så tænk over, hvordan du stiller dig.

Hold pauser mellem dine barberinger

Skal du kunne holde din hud glat og fin, vil du måske være tilbøjelig til at tænke, at du skal barbere dig hver dag, men er det nu en god idé? Du får ikke altid noget godt ud af at barbere dig hver dag, da din hud med al sandsynlighed vil blive øm, og der kan opstå irritation og røde knopper.

Du kan gøre dig selv (og din hud) en stor tjeneste ved at lade huden være i fred en gang i mellem, så huden kan ånde. Du kan tilmed overveje at sove nøgen, hvis du gerne vil gøre noget godt for din hud. Din hud får nemlig ikke meget ilt i løbet af dagen, hvis du render rundt i tætsiddende undertøj og stramme jeans.