6 ting du aldrig må gøre, når du barberer dig

Langt de fleste voksne mennesker barberer sig. Sådan har det været i mange årtier, og sådan vil det højst sandsynligt også være i fremtiden. Der er mange gode grunde til at barbere sig, hvorfor du ikke skal være bange for at række ud efter din barberskraber og gå i gang.

Der er nogle ting, du ikke skal gøre, når du barberer dig, hvis du altså vil undgå at døje med nogle af de mest hyppige hudproblemer, såsom røde knopper og hudirritation.

Barber aldrig på snavset og tør hud

Det er ikke helt tilfældigt, at de fleste eksperter anbefaler, at man tager et langt og grundigt bad, før man barberer sig. Det hænger sammen med, at huden skal være ren, så du undgår at barbere på snavset og tør hud.

Der er mange mennesker, som får bumser og / eller knopper efter endt barbering, og det skyldes som regel, at huden ikke har været ren. Det tager ikke evigheder at skylle sin hud, så lad være med at springe badet over. Kombinationen af uren hud og barbering kan føre til betændelse i hårsækkene.

Det er en kendsgerning, at et barberblad glider lettere på fugtig hud, hvorfor du bør fugte din hud, før du går i gang med selve barberingen. Du bør enten bruge barberskum eller creme, når du barberer dig, så du nemmere kan barbere dig uden at gøre skade på din hud.

Brug aldrig barberingsprodukter med parfume og farvestoffer 

Der er efterhånden blevet udviklet mange produkter, som skal gøre barbering let som en leg. Det er desværre ikke alle produkter, som er lige sunde for huden, hvorfor du skal bruge din kritiske sans, når du skal købe barberingsprodukter.

Holder du dig til parfumefrie barberingsprodukter uden farvestoffer eller andre kemikalier, så  har du taget dine vigtigste forholdsregler. Denne anbefaling vil især være henvendt til dig, som er allergiker – f.eks. parfumeallergiker.

Lån aldrig din skraber ud til andre 

Du må hjertens gerne være gavmild i dagligdagen, så længe du holder din skraber for dig selv. Det ville være fantastisk, hvis det kun var hårene, som endte på selve barberbladet, men det er desværre ikke tilfældet. Snavs og døde hudceller finder desværre også vej til barberbladet, hvilket er hovedårsagen til, at en skraber ikke er delevenlig.

Du behøver ikke at have en særskilt barberskraber til den enkelte kropsdel, da du sagtens kan barbere både arme, ben og skuldre med én og samme skraber. Det er dog ikke fornuftigt at bruge den samme barberskraber til både ansigtet og skridtet, hvilket du højst sandsynligt allerede er klar over.

Barber dig aldrig før sport

Du vil med garanti komme til at fortryde din handling, hvis du vælger at barbere dig før sport. Du risikerer nemlig, at der går betændelse i en hårsæk, hvis du sveder i forbindelse med sportslige aktiviteter.

Selvom du gerne vil være nybarberet, når du skal dyrke sport og motion, så bør du overveje, om barberingen ikke kan vente lidt endnu. Du skal alligevel i bad efter sport, hvorfor du lige så godt kan klare barberingen i samme ombæring.

Opbevar aldrig din barberskraber bakteriefyldte steder

Den fornuftige person vil tænke over, hvordan han / hun vælger at opbevare sin barberskraber, når den ikke er i brug. Din barberskraber vil hurtigt kunne omdanne sig til en sand bakteriebombe, hvis du ikke formår at opbevare den på en ansvarlig måde.

Det er f.eks. yderst kritisk at opbevare en barberskraber på gulvet i brusekabinen, da det typisk er et sted med mange bakterier. I dag er der udviklet holdere til barberskrabere, som du med god grund kan benytte dig af, hvis du går op i sundhed. Hvis du ved en fejl har opbevaret din barberskraber et bakteriefyldt sted, så bør du kassere den med det samme.

Udsæt aldrig din hud for solens stråler lige efter endt barbering 

Selvom du kan være ivrig efter at komme ud og lufte dine nybarberede ben på en varm sommerdag, så bør du vente lidt med solen. Det er et faktum, at barbering fjerner hudceller på benene, hvorfor direkte sollys efter endt barbering ikke er det bedste.

Det er tilmed bevist, at der er større risiko for, at du vil blive forbrændt, hvis du går ud i solen, når du lige har barberet dig. Hvis du udelukkende har barberet dig på kroppen og ikke i ansigtet, så kan du undgå at skade din hud ved at tage godt med tøj på. Vælger du derimod at bevæge dig ud i solen iført badetøj, så spar ikke på solcremen, da din hud vil være ekstra følsom i noget tid.